Mis Leyes

Ficha de esta disposición

Título :
DECRET 297/2016, de 20 de setembre, de concessió de guardons per al reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català per a l'any 2016
Nº de Disposición :
297/2016
Boletín Oficial :
DOGC 7211
Fecha Disposición :
20/09/2016
Fecha Publicación :
22/09/2016
Órgano Emisor :
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
El Decret 36/1987, de 29 de gener, va crear els guardons la Medalla de la Pesca catalana i la Placa de la Pesca catalana, amb la finalitat de recompensar els esforços d'aquelles persones o institucions que hagin prestat serveis destacats al sector pesquer català.

L'Ordre ARP/87/2016, d'11 d'abril, per la qual es convoca el procés d'atorgament dels guardons per al reconeixement d'actuacions en favor del sector pesquer català per a l'any 2016, estableix el règim aplicable i el procediment d'atorgament d'aquests guardons per a aquest any.

En data 7 de juliol de 2016, el jurat va avaluar les candidatures i va elaborar la proposta de guardonats/des, d'acord amb el que disposa l'article 8.1 de l'Ordre ARP/87/2016, d'11 d'abril.

D'acord amb el que disposa l'article 8.4 de l'Ordre esmentada, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims va elevar a la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació la proposta definitiva de guardonats/des.

L'article 2.2 del Decret 36/1987, de 29 de gener, pel qual es creen guardons per al reconeixement d'actuacions a favor del sector agrari i pesquer català, disposa que aquestes distincions, de caràcter exclusivament honorífic, seran concedides per acord del Govern.

Amb posterioritat a aquesta norma, l'article 32.1.c) de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, va establir que les decisions del Govern relatives a concessió d'honors i distincions han d'adoptar la forma de Decret.

A proposta de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i d'acord amb el Govern,

 

Decreto:

 

Article 1

Concessió de medalles

Es concedeix la Medalla de la Pesca catalana per a l'any 2016 a les persones següents:

- Sra. Carmeta Barberà Margalef, Sra. Isabel Comí Buil i Sra. Maribel Cera Chillida.

En reconeixement a la Dona en el Sector Pesquer, es guardona el paper passat, present i futur de la dona en el sector pesquer català, tot reconeixent l'especial iniciativa, l'habilitat i l'esforç de les dones de les famílies pesqueres, que sovint ha estat poc visible, en el desenvolupament de l'activitat tradicional i el seu esforç per diversificar l'economia i les activitats del nucli familiar, per buscar alternatives amb altres recursos i una gestió acurada quan l'economia s'enfrontava a una crisi.

- Sra. Carmeta Barberà Margalef.

Ha treballat tota la vida en les activitats en terra, com a xarxaire, arreglant les arts necessàries per al desenvolupament de l'activitat de pesca de la barca de la seva família. Avui en dia, desenvolupa un paper imprescindible per difondre i mantenir el patrimoni cultural pesquer, transmetent el seu ofici de xarxaire a les noves generacions.

- Sra. Isabel Comí Buil.

Néta, filla, dona i mare de pescadors. Armadora del port d'Arenys de Mar.

- Sra. Maribel Cera Chillida.

Marinera en actiu de la barca d'arts menors Viznago del port de Sant Carles de la Ràpita.

- Sr. Miquel Martí Llambrich.

Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Museologia i gestió del patrimoni cultural per la Universitat de Barcelona.

És director del Museu de la Pesca des de 1991 i de la Fundació Privada Promediterrània per a l'estudi, la conservació i la difusió del patrimoni marítim des de la seva creació el 2004. Aquests càrrecs inclouen la gestió dels projectes: el Museu de la Pesca, l'Espai del Peix (aula gastronòmica), Les Barques del Peix (mostra surant d'embarcacions de pesca professional), el Centre de Documentació de la Pesca i el Mar Documare i també la Capella del Carme (espai d'art i patrimoni).

 

Article 2

Concessió de la placa

Es concedeix la Placa de la Pesca catalana per a l'any 2016 a:

- REPSOL, SA.

Des que la companyia desenvolupa la seva activitat en els ports comparteix un medi i un espai que també utilitzen les confraries de pescadors en la seva activitat diària.

Al llarg de la història de la companyia, s'han anat establint permanentment canals de col·laboració que s'han anat incrementant amb el temps, fins arribar a l'estat actual en què la comunicació és permanent i contínua, i que s'ha materialitzat en un conveni de col·laboració i d'ajuda mútua.

- METEOMAR, de Catalunya Ràdio.

El programa METEOMAURI és un Magazín radiofònic, nexe d'unió de diferents seccions, entre les quals destaca METEOMAR, dirigida a difondre el que és el món del mar, com estan organitzades les activitats pesqueres, les seves modalitats i espècies significatives, la formació, el peix de temporada, i la promoció, d'una manera senzilla i didàctica, que posa en valor el sector i els productes de les nostres costes.

 

Barcelona, 20 de setembre de 2016

 

Carles Puigdemont i Casamajó

President de la Generalitat de Catalunya

 

Meritxell Serret i Aleu

Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació